Aegon schrapt vijfhonderd banen in de VS

08-12-2016 14:42
Aegon voert zijn bezuinigingen de komende jaren verder op en schrapt daarbij ongeveer vijfhonderd banen in de Verenigde Staten.

Dat maakt de verzekeraar donderdag bekend.

Aegon verwacht zijn kosten eind 2018 in totaal met 350 miljoen euro te hebben verlaagd, waar eerder werd gemikt op 200 miljoen euro aan besparingen.

Bestuursvoorzitter Alex Wynaendts liet in augustus al weten op zoek te zijn naar meer bezuinigingsmogelijkheden en zei dat de activiteiten in de VS daarbij onder de loep zouden worden genomen.

Aegon heeft onder meer besloten om te stoppen met de verkoopkanalen Affinity, Direct TV en Direct Mail. De verzekeraar sluit verder drie kantoren in de VS, als eerste stap in de beperking van zijn vestigingen in het land.

In de VS wordt nu gemikt op 300 miljoen dollar aan bezuinigingen eind 2018, wat een verdubbeling is van het doel dat voor 2017 gold.

Aegon haalt verreweg het grootste deel van zijn inkomsten uit de VS, waar het bedrijf actief is met het in 1999 gekochte dochterbedrijf Transamerica. Het concern kampt net als concurrenten met de lage rente, de kosten van strenger toezicht op de verzekeringssector en de lagere winstgevendheid van veel producten.

Door de Redactie  NU/ANP: Foto: ANP