Compositietekening van schutter Hakan Aradas vrijgegeven

07-12-2016 14:22

De Turkse Haarlemmer Hakan Aradas (44) werd op 8 oktober 'bijna achteloos' doodgeschoten in West. Aradas, een onderhoudsmonteur en vader van drie kinderen, was die avond met twee vrienden uit in Amsterdam.

Op de hoek van de Jan Evertsenstraat en de Admiraal de Ruyterweg raakt hij rond 4 uur 's nachts aan de praat met een man die zichzelf Youssef noemde. De sfeer slaat om onduidelijke redenen om en na een worsteling schiet de man Aradas neer. Sindsdien is de politie naarstig opzoek naar de man; er is een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

Door middel van getuigenverklaringen heeft de politie nu een compositietekening kunnen vrijgeven. Youssef is tussen de 20 en 30 jaar oud en tussen de 1.70 en 1.80 m lang. Hij is waarschijnlijk van Marokkaanse afkomst. Hij kan kennelijk zeer gewelddadig reageren en is mogelijk in het bezit van een wapen.

De politie heeft dinsdag ook een sms-bom verstuurd. Iedereen die ten tijde van de liquidatie in de omgeving was, heeft een sms gekregen om informatie te melden. 

Door de Redactie AD: Foto: ANP