Crisisoverleg coalitie gaat maandag verder

18-04-2015 16:38

metronieuws.nl/binnenland: Het coalitieoverleg over de opvang van illegalen gaat maandag verder. PvdA-leider Diederik Samsom zei dat vrijdagmiddag na nieuw overleg tussen VVD en PvdA in het Torentje van premier Mark Rutte.

HalbeZijlstra-1.jpegDe top van de coalitie praat al sinds dinsdagavond over de vraag of uitgeprocedeerde asielzoekers in Nederland recht hebben op opvang en eten ('bed, bad en brood').

Samsom uitte vertrouwen in een goede afloop van het overleg met de VVD. "Een akkoord lukt wel denk ik." Hij benadrukte dat er vorderingen worden gemaakt en dat er geen haast is. "We moeten wel wat dingen laten uitzoeken, ook technische dingen. We moeten ons niet laten opjagen en een beetje rust zou iedereen goed kunnen doen." Samsom herhaalde dat de kwestie complex is, zeker net zo complex als de zorgcrisis in het kabinet afgelopen december.

VVD en PvdA staan lijnrecht tegenover elkaar over de vraag hoe uitgeprocedeerde asielzoekers in Nederland moeten worden opgevangen. Aanleiding is een uitspraak van het Comité van Ministers van de mensenrechtenorganisatie Raad van Europa in Straatsburg woensdag.