Eerste Nederlanders zijn terug uit Nepal

28-04-2015 11:23

De eerste Nederlanders die de aardbeving in Nepal hebben meegemaakt, zijn maandag teruggekomen. Een tiental reizigers was de grote drukte op het vliegveld in Kathmandu voor. Ze hadden hun vlucht al geboekt voordat de beving plaatsvond.

Dinsdag landt er een militair vliegtuig met ruim veertig Nederlanders op luchthaven Eindhoven.In het vliegtuig dat dinsdag landt, zitten ouderen, zwangeren en mensen met kleine kinderen die in Nepal waren ten tijde van de zware aardbeving van zaterdagochtend. Dat zei minister Koenders van Buitenlandse Zaken op NPO Radio 1. De ruim veertig Nederlanders zijn maandag vanuit Kathmandu naar New Delhi vertrokken. Daarvandaan vliegen ze naar Eindhoven. Het vliegtuig waarmee de groep reist heeft maandagochtend een Nederlandse hulpteam naar Kathmandu gebracht.

'NAUWELIJKS COMMUNICATIE MOGELIJK'

Op het moment van de aardbeving waren er zo'n vijfhonderd Nederlanders in het Aziatische land. Met honderd van hen is nog geen contact geweest. "Maar dat hoeft niet te betekenen dat er iets aan de hand is. Er is nauwelijks communicatie mogelijk", aldus Koenders.

Op Rotterdam The Hague Airport landt woensdag opnieuw een vliegtuig met Nederlanders uit Nepal. Het gaat om tachtig toeristen en mensen die in het land wonen en werken.