Lepeltje-lepeltje goed voor relatie (en seks)

21-04-2015 13:38

metronieuws.nl/extra/ Zit je relatie in een dip? Ga dan lepeltje-lepeltje liggen. Oké, dat is misschien wat kort door de bocht, maar onderzoekers concluderen dat koppels die veel knuffelen en lepeltje-lepeltje liggen, een veel betere relatie hebben dan stelletjes die de definitie van ‘afstandelijk’ in praktijk brengen.

Hoofdonderzoeker Robin Edelstein legt aan Elite Daily uit: "Onze resultaten suggereren dat mensen zich meer geliefd voelen als ze affectie van hun partner krijgen, bijvoorbeeld als ze knuffelen." Volgens Edelstein leidt knuffelen vaak tot seks en dat wordt door veel mensen als positief ervaren.

Hier zit ook het voordeel van lepeltje-lepeltje liggen. Want genegenheid van je partner zorgt voor positieve connecties en zelfs meer seks. En wie houdt daar niet van? Het antwoord: Niemand.

"Het is het vermelden waard dat er weinig verschillen zijn tussen de geslachten als het gaat om knuffelen en hun motivatie daartoe", aldus Edelstein over de 514 participanten die meededen aan de studie. "Het stereotypebeeld dat mannen enkel knuffelen voor de seks, konden wij niet bewijzen met de data die uit ons onderzoek naar voren kwam."