Lugubere vondst in Spoorloos: vader dood in huis

17-04-2015 12:38

Een zoektocht van het KRO-programma Spoorloos heeft een macaber einde gekregen. De gevonden vader van de 49-jarige Inge uit Limburg blijkt te zijn overleden en lag bij zijn vondst mogelijk al drie weken dood in huis.

Blijdschap

Spoorloos verslaggever Derk Bolt traceerde Heinz Kleiser half januari in Bochum. Bolt had aanvankelijk moeite om met Heinz Kleiser in contact te komen; pas na twee dagen regelmatig aandringen opende de man de voordeur. Hij was herstellende van een griepaanval, maar reageerde toch opgetogen op het bericht dat hij werd gezocht door zijn dochter uit Nederland.

Hij maakte van de gelegenheid gebruik door uitgebreid spijt te betonen voor het feit dat hij de moeder van Inge al voor de geboorte van zijn dochter in de steek had gelaten. Heinz beloofde contact te zoeken met de redactie van Spoorloos zodra hij voldoende was hersteld.

Dood

Omdat dat een bericht van Heinz uitbleef, zocht de Spoorloos-redactie vanuit Hilversum contact met zijn buren. Die beloofden bij hem aan te bellen, maar dat bleek tevergeefs. Uiteindelijk forceerden politieagenten de deur tot de woning van Kleiser. Zij troffen zijn levenloze lichaam aan. Kleiser bleek een natuurlijke dood te zijn gestorven.

In de uitzending van aanstaande maandag besteedt de redactie aandacht aan het droevige voorval.

metronieuws.nl/showbiz