Ook speed aangetroffen op Brabantse maisplanten

03-03-2016 12:28

Op maisplanten op een akker in het Brabantse Someren, waar begin dit jaar een XTC-drugslab werd aangetroffen, is naast MDMA ook speed aangetroffen.

918d09a10ca97b7927316cd00e9f6938-1456951302-1.jpgHet gaat om een niet al te grote hoeveelheid die niet schadelijk is voor de gezondheid. Dat meldtOmroep Brabant. 

Dat blijkt uit een brief van staatssecretaris Martijn van Dam aan de gericht aan de Tweede Kamer. Vorig jaar maart werd op een aangrenzende boerderij aan de Nederweertseweg een groot XTC-laberatorium ontdekt. Bij de ontmanteling werd geconstateerd dat het drugsafval in de gierkelders werd gedumpt. Daar mengde het zich met mest, dat vervolgens is uitgereden over de akkers. Zo kwamen de drugsresten op de mais terecht.

Eerder werd al bekend dat er MDMA, het werkende bestanddeel in xtc, op de maiskolven was aangetroffen. Uit de brief van Van Dam waarin hij reageert op vragen van D66 blijkt nu dat er ook sporen van speed zijn aangetroffen. 

Overigens is er een kleine kans dat deze mais door mensen gegeten zou worden. De kolven waren bedoeld als voer voor varkens. 

Bron: https://www.metronieuws.nl/ door Elena van Doorn Foto: Colourbox