Politie weet wie conducteurschoppers Abcoude zijn

20-04-2015 17:50

metronieuws.nl/binnenland/ Justitie heeft dankzij tips de identiteit van de vier jongens die begin april een conducteur sloegen en schopten op het station in Abcoude achterhaald. Gehoopt wordt het viertal ‘binnenkort’ te arresteren, zo meldde de politie maandag.

414b6b7eae45808b6d54865419e24394-1429532004-1.jpgNa een oproep van de politie aan getuigen om zich te melden, bleek dat de agressieve zwartrijders voor zij een conducteur aanvielen al iemand anders hadden mishandeld. Dit zou zijn gebeurd op een feest in de Central Studios in Utrecht. Het is niet bekend of dit slachtoffer zich al heeft gemeld bij de politie.

TIPS

Dankzij een tip van een passagier die op metrostation Holendrecht een gesprek van het viertal opving, kwam vijf dagen geleden een eerste verdachte in beeld. Via bewakingscamera’s was te zien hoe hij met de metro naar Amsterdam Centraal reisde. De beelden werden door de politie op internet gezet.

De feestgangers waren op zaterdagochtend 4 april rond 5.30 uur in Zuilen op de trein gestapt. Een conducteur vroeg hen in Abcoude uit te stappen toen hij ontdekte dat zij geen kaartje op zak hadden. Toen de 48-jarige NS’er hen wilde beletten terug in te stappen, vielen zij de man aan.

OPSCHEPPEN

De conducteur werd op het perron door het viertal geslagen en geschopt. Een passagier die probeerde te helpen, kreeg eveneens klappen. De vier stonden na hun vlucht over op metrostation Holendrecht op te scheppen over de mishandeling. Toch ontkwamen zij aan een grote zoekactie van de politie, met helikopters en speurhonden.

Nieuwsbrief

Abonneer u op onze nieuwsbrief: