PostNL wijst finaal bod Bpost af

07-12-2016 14:57

PostNL wijst het finale overnamevoorstel af dat branchegenoot Bpost onlangs op tafel legde. Dat maakte het postbedrijf vandaag bekend. Het besluit om niet met de Belgen in zee te gaan, is unaniem genomen door bestuur en commissarissen.

Een overname door Bpost leidt volgens PostNL niet tot een succesvolle combinatie. Het bedrijf vreest negatieve gevolgen voor het eigen personeel en voor de positie van PostNL als uitvoerder van de basispostdienst in ons land.

Bpost bood vorige week nu 5,75 euro per aandeel op PostNL, in zowel aandelen als contanten. Dat kwam volgens Bpost in totaal neer op 2,5 miljard euro. Eerder bood Bpost nog 5,65 euro per aandeel, eveneens in eigen aandelen en contanten. 

Ook deed Bpost verschillende voorstellen om zorgen weg te nemen over bijvoorbeeld het belang van de Belgische overheid in de gecombineerde onderneming. Daarover ontstonden de afgelopen tijd, ook in politiek Den Haag, grote zorgen. 

PostNL zei eerder al liever zelfstandig te blijven en wist zich daarin gesteund door minister Henk Kamp (Economische Zaken), die een eventuele Belgische overname 'een stap terug' noemde. Vakbond FNV was sceptisch en ook een meerderheid in de Tweede Kamer voelde weinig voor een overname door Bpost

Door de Redactie  Trouw Foto: ANP