Speciaal politieteam achter hardrijders en bumperklevers aan

29-04-2015 12:10

Er komt een speciaal team van de politie dat zich gaat richten op verkeersovertreders op de snelweg. "Vooral mensen die keer op keer in de fout gaan, hebben onze aandacht", zegt een woordvoerster van de Nationale Politie. 

speciaalteamvandepolitie2.jpgEr worden in eerste instantie vijftig politiemensen voor vrijgemaakt. Het team gaat zich eerst richten op hardrijders, bumperklevers en mensen die met drank op achter het stuur kruipen.

Bij de oprichting van de Nationale Politie werd het verkeerstoezicht niet meer landelijk geregeld. De taken van de dienst werden overgeheveld naar de regio's. "Die kunnen zich nu weer meer richten op andere zaken", zegt de woordvoerster.

'Eerste stap'

Politievakbond ACP vindt dat de inzet van de vijftig politiemensen niet voldoende is.

"Wat ons betreft is het nog maar een eerste stap. Verder is het voor ons een voorwaarde dat deze inzet niet ten koste gaat van de capaciteit bij andere politie-eenheden", zei ACP-voorzitter Van de Kamp in De Ochtend op NPO Radio 1. "Het liefst had ik dat de snelwegpolitie nooit opgeheven was. Hiervoor hebben we al gewaarschuwd bij de oprichting van de Nationale Politie."