Treinagressors Abcoude hielden ook in Utrecht huis

15-04-2015 14:28

De vier jongens die anderhalve week geleden op het station in Abcoude een conducteur sloegen en schopten, maakten vermoedelijk eerder die nacht in Utrecht een ander slachtoffer. Dat blijkt uit tips die de politie heeft ontvangen. Het viertal zou op een feest in de Central Studios iemand hebben geslagen, voor zij een conducteur mishandelden.

Treinagressors Abcoude hielden ook in Utrecht huis

Dankzij de tips heeft de politie ook één van de verdachten in beeld gekregen. Een tipgever belde na een oproep in Opsporing Verzocht, met de melding dat hij na het tijdstip van het incident bij het metrostation Holendrecht een gesprek had opgevangen van vier jongens. Zij schepten op dat zij net hadden gevochten.

Zwartrijders

Op beelden van een bewakingscamera ontdekte de politie het gezicht van één van de zwartrijders die op het station in Abcoude een NS’ er sloegen en schopten. Een te hulp schietende passagier kreeg eveneens klappen van het stel. Via de camerabeelden legde de politie vast dat de verdachte met de metro naar Amsterdam Centraal reisde. De beelden zijn door de politie online gezet.

Andere getuigen meldden dat zij de relschoppers eerder die avond in de Central Studios hadden gezien. De politie roept het slachtoffer van het feest op zich te melden. Justitie zegt inmiddels ook over een naam van een ’mogelijke betrokkene’ te hebben. Het is niet duidelijk of deze persoon inmiddels is verhoord of opgepakt.