Verlamde Paulette (89) levend verbrand in te heet bad

28-04-2015 17:26

Een 89-jarige vrouw is vorige week donderdag in het bejaardentehuis van Carlsbourg nabij het Belgische stadje Paliseul op een verschrikkelijke manier om het leven gekomen. De vrouw die verlamd was en niet kon spreken werd in bad gestopt met veel te heet water. De dame liep zware brandwonden op en stierf in het ziekenhuis. Dat meldt het Belgische medium Sudpresse.

VerlamdePaulette89levendverbrandinteheetbad-1.jpg

Een verzorgster had Paulette Godfriaux, die binnenkort 90 jaar zou worden en sinds 2012 in het rusthuis verbleef, in bad gezet. Het personeelslid liet de kuip volstromen zonder de temperatuur van het water te controleren en toezicht te houden. De verzorgster verliet de kamer en ging naar de volgende bewoner.

De hoogbejaarde Paulette raakte verlamd na een beroerte en kon niet om hulp roepen. De dame werd nog in allerijl met een helikopter overgebracht naar het ziekenhuis van Luik, maar daar overleed het zwaarverbrande slachtoffer enkele uren later aan haar verwondingen.

Kookpan
,,Het beeld waarin een bewoonster in een kookpan zit, komt spontaan naar boven", verklaarde een verzorgster uit het tehuis aan Sudpresse. ,,Het is een dood die je zelfs niet aan je ergste vijand toewenst."

Het rusthuis van Carlsbourg zou al een tijdje met een personeelstekort kampen en de sfeer zou er slecht zijn. De directie heeft het drama bevestigd en laten weten dat de verzorgster in kwestie is ontslagen. De directie weigert verder commentaar omdat het onderzoek loopt.