VN vreest conflicten door watertekort Nepal

29-04-2015 11:25

De Verenigde Naties vrezen voor het uitbreken van conflicten tussen overlevenden van de aardbeving in Nepal vanwege het tekort aan schoon drinkwater.

VNvreestconflictendoorwatertekortNepal-1.jpgVolgens de noodhulporganisatie van de VN, OCHA, hebben zich al ruzies voorgedaan.

Er worden nog steeds overlevenden gevonden tussen het puin in het door een aardbeving getroffen land. Het officiële dodental ligt op ruim 5.000. De autoriteiten vrezen dat het aantal doden nog oploopt tot 10.000.

Hulptroepen zijn woensdag bij het moeilijk te bereiken epicentrum van de aardbeving aangekomen. Maar volgens autoriteiten zal het nog steeds lang duren voordat iedereen in het gebied voorzien is van eten en andere benodigdheden. 

Protest

Zo'n tweehonderd mensen blokkeerden woensdag het verkeer in de hoofdstad Kathmandu om te protesteren tegen het in hun ogen lage tempo waarmee hulpgoederen worden afgeleverd. De politie greep in. Er werd over en weer geduwd en getrokken, maar niemand werd gearresteerd. 

Een van de betogers zei nog helemaal geen hulp te hebben gekregen. "We hebben honger en we hebben nog niks te drinken gekregen. We kunnen niet slapen. Ik heb een kind van zeven jaar dat in de openlucht slaapt. Het wordt koud en mensen beginnen longontstekingen te krijgen."